Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - Bilgi için: lisansustu@biruni.edu.tr
Beslenme ve Diyetetik Lisansüstü Seminerleri 2023/2 - Biruni Üniversitesi

Beslenme ve Diyetetik Lisansüstü Seminerleri 2023/2

    Tarih : 2023
Beslenme ve Diyetetik Lisansüstü Seminerleri 2023/2

    Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Beslenme ve Diyetetik Lisansüstü Seminerleri’nin yılı 2. oturumuna ilgi duyan herkesi davet ederiz.

    Seminerimizde Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans öğrencilerinin sözel sunumları gerçekleştirilecektir.

    Etkinliğimizde Serotonin Fabrikası’nda üretilen lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkları ve Schar Glütensiz ürünleri de bulabilirsiniz.

    Tarih: 19 Aralık 2023
    Saat: 12.30 – 17.30
    Yer: Biruni Üniversitesi Konferans Salonu
    Konum: Tıklayınız
    Sosyal Medya: @birunibeslenme

    Katılım için lütfen formu doldurunuz: Kayıt Formu

    Düzenleme Kurulu:

    • Öğr. Gör. Emre Manisalı
    • Arş. Gör. Melike Şare Bulut
    • Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu

    Bilim Kurulu:

    • Prof. Dr. Fatma Çelik
    • Doç. Dr. Abdülilah Ece
    • Dr. Öğr. Üyesi Merve Tokpunar
    • Dr. Öğr. Üyesi Safa Heybet
    • Öğr. Gör. Sevde Kahraman
    • Öğr. Gör. Soner Sinan
    • Öğr. Gör. Ezgi Ertal

     

     

    ETKİNLİK PROGRAMI

     

    12.30-13.00 Açılış Konuşması

    1. Oturum

    Oturum Başkanı: Prof. Dr. Fatma Çelik

    13.00-13.15      Beyza Armağan – Sarkopenik Obeziteye Güncel Yaklaşım

    13.15-13.20       Soru-Cevap

    13.20-13.35       Ceren Nida Görey – Yaşlılarda Kırılganlık Sendromu ve Beslenme

    13.35-13.40       Soru-Cevap

    13.40-13.55      Tuğba Büyükbektaş – Yaşlılarda Sosyal İzolasyon ve Malnütrisyon

    13.55-14.00       Soru-Cevap

    14.00-14.15       Hümeyra Mutlu- Ferroptozis

    14.15-14.20       Soru-Cevap

    14.20-14.35       Sevde Nur Olgun – İnek Sütü ve İnek Sütü Temelli Besinlerde Bulunan Beta Kazein Varyantları ve Sağlık Üzerine Etkisi

    14.35-14.40       Soru-Cevap

    14.40-14.55       Büşrahan Sancak Özen – Üremik Sarkopeni ve Renal Kaşeksi

    14.55-15.00      Soru-Cevap

     

    15.00-15.30      ARA

     

    1. Oturum

    Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Merve Savıcı

    15.30-15.45      Leman Zeynep Bakkal – NOVA Sınıflandırma Sistemi ve Ultra İşlenmiş Besinler

    15.45-15.50      Soru-Cevap

    15.50-16.05      Merve Sevim – Fonksiyonel Gıdalarda Sürdürülebilir Beslenme Kriterlerinin Sağlanması

    16.05-16.10      Soru-Cevap

    16.10-16.25      Şeyma Uzun – Simbiyotikler ve Postbiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri

    16.25-16.30     Soru-Cevap

    16.30-16.45     Fatma Sena Çizmeci – Moringa oleifera L. ve Beslenmede Yeri

    16.45-16.50     Soru-Cevap

    16.50-17.05    Dilruba Şener – Gebelikte Yeme Bozuklukları

    17.05-17.10     Soru-Cevap

    17.10-17.25     İrem Çıldır – Histamin İntoleransı

    17.25-17.30     Soru-Cevap