Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Beslenme ve Diyetetik Lisansüstü Seminerleri’nin yılı 2. oturumuna ilgi duyan herkesi davet ederiz.
Seminerimizde Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans öğrencilerinin sözel sunumları gerçekleştirilecektir.
Etkinliğimizde Serotonin Fabrikası’nda üretilen lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkları ve Schar Glütensiz ürünleri de bulabilirsiniz.
Tarih: 19 Aralık 2023
Saat: 12.30 – 17.30
Yer: Biruni Üniversitesi Konferans Salonu
Konum: Tıklayınız
Sosyal Medya: @birunibeslenme
Katılım için lütfen formu doldurunuz: Kayıt Formu
Düzenleme Kurulu:
Bilim Kurulu:
ETKİNLİK PROGRAMI
12.30-13.00 Açılış Konuşması
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Fatma Çelik
13.00-13.15 Beyza Armağan – Sarkopenik Obeziteye Güncel Yaklaşım
13.15-13.20 Soru-Cevap
13.20-13.35 Ceren Nida Görey – Yaşlılarda Kırılganlık Sendromu ve Beslenme
13.35-13.40 Soru-Cevap
13.40-13.55 Tuğba Büyükbektaş – Yaşlılarda Sosyal İzolasyon ve Malnütrisyon
13.55-14.00 Soru-Cevap
14.00-14.15 Hümeyra Mutlu- Ferroptozis
14.15-14.20 Soru-Cevap
14.20-14.35 Sevde Nur Olgun – İnek Sütü ve İnek Sütü Temelli Besinlerde Bulunan Beta Kazein Varyantları ve Sağlık Üzerine Etkisi
14.35-14.40 Soru-Cevap
14.40-14.55 Büşrahan Sancak Özen – Üremik Sarkopeni ve Renal Kaşeksi
14.55-15.00 Soru-Cevap
15.00-15.30 ARA
Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Merve Savıcı
15.30-15.45 Leman Zeynep Bakkal – NOVA Sınıflandırma Sistemi ve Ultra İşlenmiş Besinler
15.45-15.50 Soru-Cevap
15.50-16.05 Merve Sevim – Fonksiyonel Gıdalarda Sürdürülebilir Beslenme Kriterlerinin Sağlanması
16.05-16.10 Soru-Cevap
16.10-16.25 Şeyma Uzun – Simbiyotikler ve Postbiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri
16.25-16.30 Soru-Cevap
16.30-16.45 Fatma Sena Çizmeci – Moringa oleifera L. ve Beslenmede Yeri
16.45-16.50 Soru-Cevap
16.50-17.05 Dilruba Şener – Gebelikte Yeme Bozuklukları
17.05-17.10 Soru-Cevap
17.10-17.25 İrem Çıldır – Histamin İntoleransı
17.25-17.30 Soru-Cevap