Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Tezsiz Yüksek Lisans Programı - Biruni Üniversitesi

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Ülkemizde bireylerin rehberlik ve psikolojik danışma alanındaki gereksinimleri Eğitim Fakültelerinde yer alan ve aynı adı taşıyan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü lisans mezunları tarafından karşılanmaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında yer alan resmi ve özel tüm eğitim kurumlarından başlayarak Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren hastane ve ilgili kurumlara kadar uzanan çok çeşitli yerlerde görev yapmaktadır. Bu önemden hareketle ‘’Psikolojik Danışman ve Rehberlik’’ adı altında yalnızca okulda verilecek rehberlik ve danışma hizmetlerini sunan uzmanlaşmış personel yetiştirilmesi amacıyla bir yüksek lisans programı açılması hedeflenmiştir.

• Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik veya Psikoloji Lisans mezunu olmak.

Son güncelleme tarihi 12 Mart 2021 Cum., saat 11:01