Klinik Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı - Biruni Üniversitesi

Klinik Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp-Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’nda 2015 yılı itibariyle Klinik Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlamıştır. Bu program Histoloji ve Embriyoloji ,Klinik Embriyoloji Alanında 90-120 AKTS kredilik ikinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Histoloji ve Embriyoloji Klinik Embriyoloji alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olunur.

Tezli yüksek lisans programı 4 yarıyıldır. İlk iki yarıyıl dersler ve tez hazırlığı son iki yarıyıl ise tez çalışmasının gerçekleştirilmesi ve yazılması aşamasıdır.

Programın amacı; öğrencinin Histoloji ve Embriyoloji ile birlikte üreme biyolojisi, embriyoloji ve gelişim biyolojisinin temelleri, tıpta ve bilimsel araştırmalarda uygulamaları konularında temel donanıma sahip olmalarını sağlamaktır. Teorik dersler ve yanı sıra uygulamalı olarak laboratuvarlarda da bu bilgiler öğrencilere sunulacaktır. Programı bitiren öğrenciler; son yıllarda çok gelişen “Üremeye Yardımcı Tedaviler Merkezleri” kapsamında bulunan Embriyoloji ve Androloji ve Kök hücre Laboratuvarlarında çalışabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmaları veya Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dallarında kariyerlerine devam etmeleri hedeflenmiştir. Bu programda elde ettikleri bilgilerle adaylar hücre kültürü ve kök hücre çalışmaları yapılan laboratuvarlarda da çalışabileceklerdir. Ayrıca bu program; ilgili alanlarda (embriyoloji, Histoloji, klinik Embriyoloji,Kök hücre) doktora programlarına devam etmek isteyen lisans mezunu adaylar için uygundur.

Üreme Sistemi Histoloji ve Embriyolojisi, Üreme Biyolojisi, Reprodüktif Genetik, IVF ve Embriyo Kültürü, Mikromanüplasyon, Kriyobiyoloji ve Kriyoprezervasyon, Embriyologlar için Etik ve Hukuk bilim dallarını içermektedir.

• Tıp, Biyoloji, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

Doç. Dr. Nazlı Ece Ordueri (Program Başkanı)

Dr. Öğr. Üyesi Meryem Alagöz

Dr. Öğr. Üyesi Murat Başar