Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı - Biruni Üniversitesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı

Fizyoterapi-Rehabilitasyon; çocuk, erişkin, yaşlı sağlığında, engellilikten, kadın sorunlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacak şekilde son yıllarda alanını çok genişletmiştir. Bu alanda çok çeşitli özel teknikler, uygulamalar ve yaklaşımlar kullanılmaktadır. Tüm dünyada gelişen ve yaygınlaşan rehabilitasyon biliminde hedefler, problemleri analiz etme, uygun tedavi programını düzenleme, tedavi önceliklerini belirleme ve fizyoterapinin yararlılığını değerlendirmektir.

Lisansüstü programları kaliteli bilim insanları ve  akademisyenler yetiştirmek için bilimsel temel üzerine deneyimle desteklenen vizyoner bir eğitime sahip olmalıdırlar. Programı bitiren fizyoterapistlerin etkili bir rehabilitasyon ekip elemanı olabilmeleri için gerekli olan sezgi ve becerileri geliştirecek bir eğitim almalıdırlar. Bu eğitim ancak  deneyimli bir ekiple gerçekleşir. Ayrıca Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında yetişmiş fizyoterapist akademisyenlerin hala açılan okul sayısına ve ihtiyaca göre az olması nedeniyle programımız geleceğin akademisyenlerini yetiştirmeyi de hedeflemektedir. Bize düşen görev bilinci  doğrultusunda, “Fizyoterapi-Rehabilitasyon”  konusunda bilinçli ,ülkemizde ve dünyada innovatif yaklaşımlar sergileyecek, başarılı projeler geliştirecek   bilim adamları yetiştirmek  programımızın temel amacıdır.  Fizyoterapi-Rehabilitasyon lisansüstü  programlarımız yeni konuları öğrenmeye olanak tanıması, dünyadaki örneklerini benimsemesi açısından fizyoterapi ve rehabilitasyon bilimi alanına yenilikler katacaktır.

Bu programın mezunları bilimsel araştırmayı yorumlama, klinik pratiği değerlendirme ve mesleklerine katkıda bulunacak klinik ve uygulamalı çalışmaları oluşturma, yürütme becerisine sahip olacaklardır. Klinik ve uygulamalı çalışmaları, araştırma metodolojisi ile ilgili kavramlar çerçevesinde düşünebileceklerdir.

Program içeriği, öğrencilerin sınıfta, klinik ve uygulamalı eğitiminde aktif yer alma yolu ile fizyoterapi ve rehabilitasyon hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak şekilde planlananacaktır.

Lisansüstü programlarımızın  hedefi yenilenen ve genişleyen fizyoterapi ve rehabilitasyon bilimleri içinde etkili olabilmek için gerekli becerilere sahip olan ve klinik araştırmalar gerçekleştiren, fizyoterapi ve rehabilitasyonu özümsemiş ve bilimsel temeli olan bilim insanları yetiştirmektir.