Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Doktora Programı - Biruni Üniversitesi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Doktora Programı

Anabilim Dalımız; 7 dental üniti olan kliniği ile hastaların ayaktan tedavi edildikleri, ağız, diş ve çene bölgesinde girişimsel cerrahi tekniklerin uygulandığı bir tedavi merkezidir. Modern klinik şartları sağlanmakta olup tedavi hizmetlerinin hızlanması ve çeşitliliğin artması sağlanmış hem de stajyer hekimlerimizin daha rahat bir ortamda eğitim almaları mümkün kılınmıştır.

Bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek araştırmalarına yön veren ve bölgemizde çağdaş ve iddialı bir tedavi hizmeti sunan ana bilim dalımızda 1 profesör, 1 doçent, 3 yardımcı doçent hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Üniversite hastanemizin konumunun merkezi olması hastaların kaliteli sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmakta, modern klinikler ile toplumumuza yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunmaktadır.  Ulaşım kolaylığı stajyer hekimlerimizin çalışmalarına daha fazla vakit ayırmalarını sağlamaktadır.

Amacımız, sağlık hizmetinin kalitesini ve ulaşılabilirliğini arttırmak olup, yurt içi ve yurt dışı meslektaşlarımızın da bilgi ve deneyimlerini arttırabilecekleri ve her türlü bilimsel araştırmayı gerçekleştirebilecekleri bir referans hastanesi olmaktır. Genç ve deneyimli akademik kadromuz, bu amacı gerçekleştirmek için tüm hızıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Ağız, diş ve çene cerrahisi yüz ve çenelere ait sert ve yumuşak dokularda görülen yaralanma, kazanılmış veya doğumsal defektler ve hastalıkların teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

Gömülü dişlerin çıkarılması, diş çekimleri, implantlar veya kemik grefti uygulamaları gibi dentoalveoler cerrahi işlemlerle uğraşır. Bunların dışında Ağız, diş ve çene cerrahisinde uygulanan işlemler aşağıda sıralanmıştır.

–       İyi huylu patolojik oluşumların (kist, tümör vs.) teşhis ve tedavisi

–      Yarık dudak-damak gibi doğumsal malformasyonların teşhis ve tedavisi

–       Yüz ağrılarının teşhis ve tedavisi

–       Temporomandibuler eklem (alt çene eklemi) bozukluklarının teşhis ve tedavisi