2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Dönemi 2. Başvuru ve Değerlendirmeleri - Biruni Üniversitesi

2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Dönemi 2. Başvuru ve Değerlendirmeleri

Tarih : 2020
2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Dönemi 2. Başvuru ve Değerlendirmeleri

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yeni Öğrenci Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

GÜZ YARIYILI

17 Ağustos -10 Eylül 2020 Lisansüstü Başvuruları ( 2. Dönem)
    14-15 Eylül 2020 Sınav (Mülakat) Dönemi
    16-18 Eylül 2020 Sonuçların Değerlendirilmesi ve İlanı
    21-25 Eylül 2020 Kesin Kayıt Dönemi

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
    2020-2021 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ
    KONTENJAN ve KAYIT KABUL KOŞULLARI

PROGRAMIN ADIKAYIT KABUL KOŞULLARIALES PUAN TÜRÜ ÖĞRENCİ KONTENJANIYABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANIYATAY GEÇİŞ KONTENJANITOPLAM
    Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Doktora Programı•Hemşirelik alanlarından herhangi birinde yüksek lisans mezunu olmak.
    •ALES'ten başvurduğu programın türünde en az 55 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak.
    •YDS den en az 55 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak."
    Sayısal122014
    İlaç Tasarımı ve Geliştirilmesi Doktora Programı• Eczacılık Fakültesi mezunu olmak veya Kimya, Organik Kimya, Farmasötik Kimya, Farmasötik Teknoloji ve Farmakognozi alanlarından birinde yüksek lisans programını başarıyla tamamlamış ve mezun olmuş olmak.
    •ALES'ten başvurduğu programın türünde en az 65 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak
    Sayısal93315
    Moleküler ve Tıbbi Genetik Doktora Programı•Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü alanlarından birinde yüksek lisans programını başarıyla tamamlamış ve mezun olmuş olmak.
    •ALES'ten başvurduğu programın türünde en az 60 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak
    Sayısal65415
    Periodontoloji Doktora Programı•Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak
    •ALES'ten başvurduğu programın türünde en az 70 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak
    Sayısal4015
    Protetik Diş Tedavisi Doktora Programı•Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.
    •YDS den en az 60 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak."
    Sayısal5005
    PROGRAMIN ADIKAYIT KABUL KOŞULLARIALES PUAN TÜRÜÖĞRENCİ KONTENJANIYABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANIYATAY GEÇİŞ KONTENJANITOPLAM
    Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı•Beslenme ve Diyetetik bölümü lisans mezunu olmak.
    •ALES'ten başvurduğu programın türünde veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan en az 55 puan almış olmak.
    Sayısal2035
    Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı•Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü mezunu olmak
    Sayısal140014
    Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans•Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında lisans diplomasına sahip olmak.
    •ALES'ten başvurduğu programın türünde en az 55 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak"
    Sayısal120012
    Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı•Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Bölümü lisans mezunu olmak.
    Sayısal8019
    Klinik Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans•Tıp, Biyoloji, Eczacılık, Veteriner, Tıbbi Biyoloji ve Moleküler ve Tıbbi Genetik Bölümü mezunu olmak.
    Sayısal112215
    Moleküler ve Tıbbi Genetik Tezli Yüksek Lisans Programı•Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü lisans mezunu olmak.
    •YDS den en az 70 puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değerliği kabul edilen bir sınavdan denk bir puan almış olmak.
    Sayısal55414
    Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans Programı•Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Lisans programlarından birisinden mezun olmak veya Özel Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlamış olmak.
    Sözel90211
    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı"• Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik veya Psikoloji Lisans mezunu olmak veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik veya Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlamış olmak.
    Eşit Ağırlık130215
    PROGRAMIN ADIKAYIT KABUL KOŞULLARIALES PUAN TÜRÜÜCRETLİ ÖĞRENCİBURSLU ÖĞRENCİTOPLAM
    Özel Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı•Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Lisans programlarından birisinden mezun olmak
    • Burs Koşulu: Diploma Notunun %30, Yabancı Dil Puanının %20 ve Mülakat/Sınav Notunun %50' si olarak hesaplanan başarı puanına göre ilk %30 öğrenci arasında olmak.
     21930
    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezsiz Yüksek Lisans Programı •Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik veya Psikoloji Lisans mezunu olmak
    •Burs Koşulu: Kayıtlanan öğrenciler arasında; başarı puanına göre ilk %30 öğrenci arasında olmak."
     20929

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programına kayıt yaptıran öğrencilerin %15'i programın öğrenim süresi boyunca burslu öğrenim göreceklerdir.

Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptıran öğrencilerin %30'u programın öğrenim süresi boyunca burslu öğrenim göreceklerdir.